fbpx

Mød vores forfattere

Billede af Forfatter Ida Monrad Graubøl
Billede af Forfatter Lis Maalø
Billede af Forfatter Nauja Lynge
Billede af forfatter Rasmus Stochflet
Forfatter Helle Lorenzen
Billede af Forfatter Alexander Dahl
Billede af Forfatter Tina Mai Nielsen

Mød vores forfattere

Billede af Forfatter Ida Monrad Graubøl

Ida Monrad Graunbøl

Billede af Forfatter Tina Mai Nielsen

Tina Mai Nielsen

Jeg arbejder som skønlitterær forfatter både med prosa og lyrik, har tre bøger i skrivekufferten, to bøger i blandingsgenrer og så en ny roman, der hedder ”Miraklernes tid.” Min uddannelsebaggrund er en cand. mag, i dansk og spansk.

For mig er detaljerne i et livsportræt tit de vigtigste. De understreger en stemning og henter glemte følelser frem. Så hvis du forærede din mor en liljekonvalparfume hvert år til hendes fødselsdag eller byggede en båd, en sæbekassebil eller et hønsehus med din søster eller bror, er det disse detaljer, jeg har fokus på i dit livsportræt.

Det er ofte netop disse detaljer, vi overser, når vi kigger tilbage på et liv, men det er dem, der er sjælen i et livsportræt

Billede af Forfatter Tina Mai Nielsen

Tina Mai Nielsen

Jeg er 51 år og bor i Ishøj, og jeg er forfatter. I 2018 udkom min første bog, hvor en mor fortæller sin voksne søn om hans rejse gennem en udfordrende barndom. Året efter udgav jeg i samarbejde med en anden forfatter, novellesamlingen: Så længe vi lever. 36 noveller om livets mange temaer, inspireret af mennesker på vores vej gennem livet.

Min passion er at gøre en positiv forskel med mine bøger. Min drivkraft er at give læserne en følelse af at blive forstået og føle sig mindre ensomme i livets op og nedture.

Billede af Forfatter Alexander Dahl

Alexander Dahl

Hvordan ser verden ud gennem andre menneskers linse og hvorfor? Sådanne spørgsmål har altid optaget mig og er blevet en ledestjerne for mit virke. Derfor elsker jeg portrætgenren.

Jeg er 26 år og bosat på Vesterbro. Jeg har en bachelor i journalistik fra Roskilde Universitet, hvor jeg nu er ved at tage min kandidat.

At komponere en historie så den gnistrer og fænger og stadigvæk er loyal overfor virkeligheden, er en af mine største styrker.

Ingen kan beskrives fuldkomment i en bog. Det siger sig selv. Men med et ungt og åbent blik og sans for de linjer, som tegner livshistoriens centrale temaer, kan jeg hjælpe dig med at skrive en bog, der indkapsler din kernehistorie.

Billede af Forfatter Lis Maalø

Lis Maaløe

Jeg er af natur nysgerrig, når det gælder livshistorier. Oplever altid, at der gemmer sig en spændende historie, når jeg møder fremmede mennesker. 

Min egen historie er, at jeg er født i Holstebro i 1955. Jeg blev uddannet som sygeplejerske og blev dermed den første i min familie der fik et eksamensbevis. Jeg har siden da nærmest været afhængig af at tage uddannelser.

Først intensiv specialuddannelse, så specialuddannelse som underviser, efterfølgende cand. mag. i psykologi og forvaltning og her i de seneste år en uddannelse som fagjournalist. 

Da jeg havde undervist sygeplejestuderende i op gennem 1990’erne, blev jeg ansat i Gyldendal. I de efterfølgende 15 år udgav jeg bl.a. lærebøger inden for medicin og sygepleje.

Billede af forfatter Rasmus Stochflet

Rasmus Stochflet

Jeg er 28 år, og i en snarlig fremtid afleverer jeg mit speciale og kandidat i journalistik fra RUC. Allerede i dag arbejder jeg som journalist for bl.a. Kristeligt Dagblad, min egen freelancebiks, radiokanalen P1 samt hobby-projekter som en portrætserie af Københavns traditionelle bodegaer.

Min største styrke er min evige nysgerrighed, der driver både mit arbejde men også mit personlige liv. For selvom jeg er københavner med stort K, rejser jeg ud så tit min spinkle pengepung og klimasamvittighed kan holde til det. Begge dele er generelt lidt i minus, men en investering i indsigt i andre mennesker er aldrig spildt.

Billede af Forfatter Nauja Lynge

Nauja Lynge

Jeg er grønlandsk/dansk forfatter, foredragsholder og blogger
på Jyllands-Posten. 

For mig er portrættet livsbekræftende og spændende. Ja, det kan ligefrem få livet til at give større mening, når erfaringer og indsigt sættes i perspektiv. Når først man begynder at fortælle om sit liv, falder livets puslespil på plads.

Jeg har selv skrevet min livshistorie ned. Det er en helende proces, som hjælper med at finde ”den røde tråd”. Den som giver selvindsigt. Det viste sig, at den brik jeg manglede for at samle min historie, havde jeg selv.

Forfatter Helle Lorenzen

Helle Lorenzen

Jeg er uddannet journalist og har arbejdet med alle former for kommunikation i 30 år. Derfor er jeg god til at lytte, skrive og formidle

Oven i hatten er jeg et behageligt, engageret og humoristisk selskab.

Vi gemmer alle en skatkiste af minder. Den springer vi på hovedet i. Vi finder gamle minder frem fra livsarkivet, støver dem af, holder dem op mod lyset og gør dem levende.

Dine erindringer er en gave, som kan åbne for berigende, nye samtaler med dine kære og knytte jer tættere sammen som familie. Du får nye perspektiver på dit liv, og på den, du er i dag.